Filter

close

Om een kwalitatief hoogwaardige afwerking te verkrijgen met poedercoaten is een goede voorbehandeling van het product van groot belang en dat geldt voor iedere vorm van coaten.
Toch zal u merken dat de voorbewerking bij poeder coaten veel makkelijker is dan bij natlakken. 
Dit komt omdat er geen diverse lagen grondering worden gebruikt met alle noodzakelijk tussen behandelingen zoals bij natlakken. Dat scheelt veel werk, uren en materialen dus geld.
Toch is het wel van groot belang dat de voorbewerking uiterst zorgvuldig wordt uitgevoerd alvorens te gaan poeder spuiten. Alle teleurstellende resultaten zijn voor 99% aan de slechte voorbehandeling te danken. 
                                       Hoe u dit doet leert u hier.
Als voorbehandeling zijn er 2 stappen noodzakelijk.

 • De grondige reiniging
 • Hechting behandeling

  De grondige reiniging is de eerste maar meest belangrijke stap naar een goed resultaat.
  Een goede hechting is bepalend voor de kwaliteit van het eindresultaat. Sterker nog, het materiaal moet nog schoner zijn als bij natlakken. Dit komt omdat de oplosmiddelen in nat lakken de vervuiling opneemt en in de nog natte lak mee draagt. 
  Bij poeder is dit tegenover gesteld. De vervuiling zorgt voor een schild tussen onderdeel en coatinglaag waardoor de coating niet hecht.
  Het te behandelen deel moet vrij zijn van andere coating, coating restanten, roest, olie, vuil, vet en elke andere vorm van aanslag en vervuiling. 

  U begint eerst met het onderdeel grondig te reinigen van oppervlakte vuil zoals vet, zand, smeer, enz.
  Hierbij kunt u gebruik maken van een ontvetter bij voorkeur een alkaline,

  ( denk aan het millieu en gebruik ook beschermende middelen voor huid en ogen) . Gebruik bij voorkeur een gesloten opvang spoel bak.  
  Spoel daarna het onderdeel grondig schoon met water of gebruik een hogedruk reiniger. Herhaal de behandeling desnoods meerdere malen tot u er van overtuigd bent dat het onderdeel echt schoon is.
  Doet u dit niet zult u tijdens de volgende stap de verontreiniging in de toplaag schuren of stralen.

 • Hechting behandeling

  De volgende stap is het schuren of stralen van het onderdeel dit gaat het best met mechanische middelen zoals schuurmachine slijptol of in een straalcabinet. Het kan natuurlijk ook met de hand en schuurpapier afhankelijk van aantal en formaat. 
  Zorg dat het hele werkstuk vrij is van iedere vorm van oxidatie coatingresten en welke andere vervuiling dan ook. Het eindresultaat staat of valt met de kwaliteit van het gereinigde onderdeel.Weergave:

Geen producten
© 2010 - - DutchEcom www.coating4all.com